appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

OVT

'Dossier Mengelberg'

zondag 15 februari 2015, 10:38 uur

Willem Mengelberg (1871-1951) was bijna vijftig jaar dirigent van het Concertgebouworkest. Wereldberoemd, maar pro-Duits in de oorlog. En die geschiedenis kleeft aan hem. Na de oorlog kreeg hij een dirigeerverbod opgelegd. Maar wat werd hem in 1947 precies verweten? Werd hij terecht gestraft en kreeg hij een eerlijk proces? En hoe werd hij eigenlijk de grote man achter het Concertgebouworkest?
Jurist Frederik Heemskerk schreef ‘Dossier Mengelberg’, hij is samen met Concertgebouw-historica Pauline Micheels te gast.

Vorige pagina