appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

Niels Heithuis

“Het mooie van Radio 1 is dat onderzoeksjournalistiek daar belangrijk wordt gevonden,” zegt Niels Heithuis, presentator van Reporter Radio op zondagavond. “We zitten tussen de sport, de actualiteit en het lange interview. Ik denk dat Reporter Radio op deze manier de zender compleet maakt.”

Niels begon zijn professionele radiocarrière als nieuwslezer bij Sky Radio. “Daar heb ik het heimelijke genoegen van over gehouden om nieuwsberichten te schrijven. Dat komt bij Reporter Radio goed van pas. We hebben vaak nieuws dat we aan andere media sturen.” Sky-nieuws werd het latere ANP Radio, dat nieuwsbulletins voor commerciële omroepen maakte. In de jaren negentig werkte Niels daar en bij Classic FM. Voor een deel zat hij toen nog op de School voor Journalistiek in Utrecht, waar hij in 1997 afstudeerde in de richting radio.

In 2000 stapte hij over naar de publieke omroep toen hij bij de VARA in dienst kwam als verslaggever bij het onderzoeksprogramma Binnenlandse Kwesties. In 2003 zat hij bij Omroep West, om vervolgens zijn entree te maken bij BNR Nieuwsradio. Daar begon hij als presentator van het Kamerledendebat De Lobby. Het meest bekend werd hij als presentator van het nieuwsprogramma On the Move tijdens de avondspits, waarvoor hij in 2008 de Marconi Award voor Beste Programma ontving.

In 2011 verliet hij BNR om verder te gaan als freelance journalist voor onder meer het AT5 tv-nieuws in Amsterdam. In 2013 verving hij Bert Kranenbarg als presentator van Knooppunt Kranenbarg op Radio 2.
Sinds begin 2014 presenteert Niels De Ochtend van 4 in het weekend op NPO Radio 4 en Reporter Radio op NPO Radio 1. “Het mooiste is als de uitzending onverwachte wendingen krijgt: iemand zegt iets wat hij niet van plan was, er is breaking news of er zijn flitsen van een sportwedstrijd. Dan ben ik als radiomens het meest in mijn element. En als we nieuws maken, natuurlijk."

Vorige pagina