appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

Mieke van der Weij

Na haar gymnasiumtijd studeert Mieke van der Weij Nederlandse Taal- en Letterkunde. Als ze afgestudeerd is gaat ze aan de slag bij Het Parool, waar ze columns, interviews en reportages maakt.

Vanaf dat moment begint haar carrière bij de radio en later ook televisie. Ze maakt reportages en interviews voor AVRO-radio, schoolradioseries voor AVRO en VARA en presenteert bij VPRO Radio 3 een programma met niet-Westerse muziek.
Voor de Wereldomroep en NOS-Radio maakt ze informatieve bijdragen vanuit en over Afrika. Daarnaast presenteert ze bij VARA-Radio actualiteitenprogramma’s en literair radioprogramma De Verbeelding bij de NOS. Bij de televisie werkt ze voor programma’s als Rijdende Rechter, Jules Unlimited en Kunstmest. Daarnaast schrijft ze samen met haar zus Joke twee kinderboeken.

Momenteel presenteert Mieke Opium en De Ochtend van 4 op NPO Radio 4 en Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1.

Vorige pagina