appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

Amber Brantsen

Altijd álles willen weten. Zo begon het bij Amber Brantsen. Haar ouders werden er soms gek van. En dus moest er in groep 5 een spreekbeurt over ‘het nieuws’ komen. In het kader van participerende journalistiek vond Amber dat een bezoek aan Omroep West daarbij hoorde. Daarmee was haar eerste proefuitzending van het TV West-nieuws ook meteen een feit. Ze was verkocht.

Haar studie Bestuurskunde in Leiden is de presentatrice als een buitenbeentje doorgekomen. Daar waar iedereen een functie op een ministerie of een politieke post ambieerde, wilde Amber juist aan de andere kant zitten. Vraagtekens zetten bij politieke keuzes. Beleidsfalen aan het licht brengen. En context geven aan nieuwe wetten en regels. Zodat door al die bomen het bos zichtbaar zou worden.

'De vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken.'

Via de lokale en regionale omroep ben ik bij de NOS terechtgekomen. Eerst als stagiaire, later werd ik redacteur en radionieuwslezer. Als co-host van het NOS Radio 1 Journaal mag ik nu elke werkdag de luisteraar wakker maken met het nieuws. Dat is spannend en persoonlijk. En ja, ook lekker op tijd. De wekker gaat om 03.45 uur. Maar bovenal is het een groot voorrecht, want de vroege ochtend is het mooiste moment om radio te maken.

Foto Amber: NOS Stefan Heijdendael

Vorige pagina