Opinie & Commentaar

Erben Wennemars: De procedures van de dopingautoriteit zijn waardeloos

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: De procedures van de dopingautoriteit zijn waardeloos

Ernstige beschuldigingen aan het adres van Thom van Beek. De marathonschaatser werd geschorst omdat hij positief had getest op EPO. Maar hij werd vrijgesproken, omdat er geen overtuigend bewijs werd gevonden en de procedures niet waren gevolgd door de dopingautoriteit.

Erben Wennemars maakt zich daar kwaad over: "Als je zulke ernstige beschuldigingen uit, die bovendien aan iemand blijven kleven, dan moet je wel zeker weten dat je procedures kloppen." Volgens Wennemars zijn die 'procedures' erg slecht. Een klein legertje vrijwilligers komt urine ophalen bij de sporters, maar deze mensen zijn eigenlijk niet echt gekwalificeerd om dit werk uit te voeren.

Volgens hem moet er nu meteen gekeken worden naar wie er verantwoordelijk is voor deze procedurele dwaling en moet de dopingautoriteit gestraft worden, als blijkt dat ze hun werk onzorgvuldig hebben gedaan. De 'betrapping' van Thom van Beek leidde zelfs tot extra controles bij zijn teamgenoten.

Bekerfinale

Aanstaande zondag speelt AZ tegen Vitesse in de KNVB bekerfinale in De Kuip. Deze wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1. Erben hoopt dat deze wedstrijd weer een ode is aan het voetbal en de supportersbeleving, want de afgelopen weken hebben supporters zich meerdere malen misdragen, zoals bij N.E.C. en tijdens PSV - Ajax.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer video's met Erben Wennemars vind je op de NPO Radio 1 Youtube.

Ster advertentie
Ster advertentie