Opinie & Commentaar

NTR-baas Paul Römer boos op D66-kamerlid Kees Verhoeven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NTR-baas Paul Römer boos op D66-kamerlid Kees Verhoeven

[KRO-NCRV] NTR-directeur Paul Römer pleit voor het instellen van een boete voor het stellen van onbenullige kamervragen. Directe aanleiding is een vraag van D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven over het schrappen van een homoscène uit de nieuwe NPO1- serie La Famiglia.

Volgens Römer heeft het schrappen van de scène “helemaal niets” te maken met een eventueel taboe op homoseksualiteit maar eerder met een inhoudelijke keuze van de regisseur. Bovendien zal staatssecretaris Dekker antwoorden dat hij niet gaat over de inhoud van televisieseries.

“Verhoeven weet dit maar vraagt toch naar de bekende weg”, aldus Römer. Terwijl het stellen van een kamervraag maar liefst 3500 euro kost. Volgens de NTR-directeur doet Verhoeven dit om zichzelf te profileren omdat er in maart weer verkiezingen zijn. “Verhoeven verbrast ons overheidsgeld terwijl de NPO de ene na de andere bezuiniging voor de kiezen krijgt”.

Bekijk hier de oproep van Paul Römer

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Op Twitter hebben inmiddels ook omroep Max-directeur Jan Slagter en voorzitter van de Raad voor Cultuur Joop Daalmeijer zich in de discussie gemengd. Verhoeven blijft bij zijn standpunt. In reactie op Jan Slagter laat hij weten dat het parlement best vragen mag stellen als de publieke omroep homoseks weigert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Bekijk hier het hele mediaforum met Paul Römer en Brahim Bourzik. Andere onderwerpen zijn het nieuwe videoplatform van De Telegraaf en de reportageserie van de NOS over vluchtelingen.

Ster advertentie
Ster advertentie