appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

NOS Radio 1 Journaal

Recordaantal ondernemingen in Nederland

maandag 16 januari 2017, 06:02 uur

Nederland telde het afgelopen jaar 1,8 miljoen ondernemingen, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. En dat is een record, zegt directeur Peter Bargon van de Kamer van Koophandel. 

De sector industrie was groeide in 2016 het hardst; met 20 procent. "Dat is vooral te danken aan de groei in de productie van de transportmiddelenindustrie. In de logistiek was een groei van 7 procent. Dat is veroorzaakt door de taxibranche."

Het aantal zzp'ers blijft toenemen. "Ondanks de onrust omtrent de wet DBA is het aantal zzp'ers toch weer met 4 procent gegroeid tot bijna 900.000 fulltime zzp'ers. Het aantal parttime zzp'ers groeide met 5 procent tot bijna 220.000."

Lees verder op NOS.nl

Vorige pagina