appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Nieuwsshow

Geheimen 17e-eeuwse brieven eindelijk onthuld

zaterdag 7 november 2015, 09:29 uur

Eindelijk zullen de geheimen van 2600 nooit bezorgde brieven uit de 17e eeuw onthuld worden. De brieven zaten in het archief van een 17e-eeuwse postmeester en werden onlangs, in Den Haag in het Museum voor Communicatie, herontdekt. Sommige zijn zelfs nog verzegeld. Onderzoekers van de universiteiten van Oxford, Boston, Yale, Leiden en Groningen zullen de brieven voor het eerst lezen. Met geavanceerde scantechnologie kunnen verzegelde exemplaren zelfs ongeopend blijven. De inhoud vormt een prachtig tijdsbeeld, zo is de verwachting.. 

Bij ons de leiders van het onderzoeksteam dr. David van der Linden verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en dr. Nadine Akkerman van de Universiteit van Leiden. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1