Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is asociaal om je telefoon te gebruiken in het verkeer'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is asociaal om je telefoon te gebruiken in het verkeer'

Driekwart van de deelnemers aan het verkeer gebruikt zijn of haar telefoon achter het stuur, blijkt uit onderzoek van de SWOV, het onderzoeksinstituut voor verkeersveiligheid. Een stijgend aantal mensen houdt zich naast het rijden ook nog bezig met bellen, appen, vergaderen, fotograferen en zelfs gamen.

En daar komt bij dat het aantal volwassenen dat hun telefoongebruik in het verkeer niet als een probleem ziet is verdubbeld naar 40%. Bij jongeren is dat bijna de helft. We overschatten onszelf in het verkeer. We weten dat het gevaarlijk is, maar toch denken we het zelf wél veilig te kunnen, stelt verkeerspsycholoog Adriaan Heino in het AD.

Daarom is de stelling: 'Het is asociaal om je telefoon te gebruiken in het verkeer'

Is voor jou de verleiding te groot om tijdens het rijden toch even dat ene appje te checken? Of moet dat af en toe wel kunnen? Game jij wel eens achter het stuur? Of laat jij je door niks afleiden en ligt je telefoon uit het zicht?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie