Sport
EONOS

'Femke Bol heeft vriend én vijand in Lieke Klaver'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Femke Bol heeft vriend én vijand in Lieke Klaver'

Twee wereldtitels en een wereldrecord voor Femke Bol. De atlete uit Apeldoorn schitterde afgelopen weekend bij de WK indoor in Glasgow en haar prestatie wordt uitgebreid besproken in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

AD-journalist Pim Bijl was in Schotland getuige van de prestaties van Bol. Op de 400 meter en de 4 x 400 meter won ze goud. En niet alleen Bol stal de show, ook Lieke Klaver liet zien wat ze in huis had. Klaver zit samen met Bol in de estafetteploeg en snelde achter bol op de individuele 400 meter naar het zilver.

Bol en Klaver zijn goed bevriend. "Ze trekken elke dag met elkaar op. Ze trainen met en tegen elkaar. Ze leren van elkaar", zegt Bijl.

Voetbalverslaggever Mark van Rijswijk (ESPN) heeft genoten van de prestaties van de Nederlandse atleten. "Die estafette was fantastisch. Op het moment dat Bol het stokje krijgt, weet je dit is binnen, maar toch werd het nog spannend. Haar individuele wereldrecord was eigenlijk niet eens spannend."

Voetballer Yassin Ayoub denkt dat Bol en Klaver elkaar kunnen versterken. "Je maakt elkaar beter als je elkaar scherp houdt. Je bent concurrent van elkaar, maar ook leer je van elkaar."

Verder in het Sportforum

Ook wordt er in het Sportforum aandacht besteed aan de degradatiezorgen bij Excelsior, wordt er gesproken over de rol van Ayoub bij de Rotterdammers en wordt de eerste race van het Formule 1-seizoen besproken. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de eredivisietopper PSV-Feyenoord en wordt de voorselectie van het Nederlands elftal besproken.

Elke maandagavond: het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. Journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport schuiven aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken.

Ster advertentie
Ster advertentie