Sport
AVROTROS

Podcast De Kopgroep: Vollering een klasse apart

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Kopgroep: Vollering een klasse apart

De Tour de France Femmes kreeg niet de tweestrijd tussen Demi Vollering en Annemiek van Vleuten tot aan het bittere einde. Vollering bleek in Pyreneeën uiteindelijk te goed. Wat dat betreft waren de rollen omgedraaid ten opzichte van de Tour een jaar eerder.

"De stappen die Vollering het afgelopen jaar heeft gezet zijn immens", zegt Roxane Knetemann in Podcast De Kopgroep. "Ze doet mij heel erg denken aan Anna van der Breggen, die ook haar ploegleider is." Mart Smeets is het met die conclusie eens: "Ze is een geslaagde kopie."

Demi Vollering was dus op haar best, dat kan niet gezegd worden van haar rivale. Annemiek van Vleuten gaf zelf na de finish van de tijdrit aan dat ze zich niet helemaal lekker voelt. Jip van den Bos ziet dat terug in het rijden van de laatste twee dagen. "Eerder deze week was ze beter dan ik haar dit hele jaar heb gezien, maar in de laatste twee dagen zakt ze er helemaal doorheen" zegt de wielrenster.

#26 - Tour de France Femmes: Demi Vollering is een klasse apart (S16) - De Kopgroep wielerpodcast

Mart Smeets is ook zwaar onder de indruk is van het rijden van de Belgische Lotte Kopecky. Normaal gesproken iemand die het met een sterke eindsprint goed doet in de eendaagse koersen, nu bleef ze het geel lang verdedigen en klom mee met de besten. "Niet normaal," vindt Jip van den Bos. "Eigenlijk is ze een vrouwelijke Wout van Aert", zegt Maxim Horssels. Roxane Knetemann is het daarmee eens, maar plaats er ook een kanttekening bij: "De klimmersbubbel is bij de dames nog veel kleiner dan bij de heren. Maar dan loop ik wel te azijnzeiken, want we hebben echt iets groots gezien van haar."

De leden van De Kopgroep zijn het erover eens dat deze tweede editie van de Tour de France Femmes een zeer geslaagde was, met meerdere geweldige etappes en een grootse winnares. "Het vrouwenwielrennen is de grote winnaar", zegt Roxane Knetemann.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie