Cultuur & Media
AVROTROS

Hoe ben je een goede minnares? Mylou Frencken maakt er een voorstelling over

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ben je een goede minnares? Mylou Frencken maakt er een voorstelling over

"Je moet blijven zoeken naar echte intimiteit met elkaar. Neem er de tijd, rust en lichtheid voor. Sta regelmatig stil bij wat er zo leuk is aan de ander en wat jij voor hem of haar betekent", zegt theatermaker Mylou Frencken in MISCHA! over hoe je een goede minnares kan zijn. Frencken doelt dan op de kunst van het liefhebben.

#436 - Mylou Frencken: 'Soms moet je grotere stappen nemen dan je aan kunt' - MISCHA!

Met haar theaterstuk Minnares toert Frencken door het land. "Het is heus niet zo dat ik door deze voorstelling het licht heb gezien, dat ik weet: zó doe je dat, zo gaat je erotische leven voor honderd procent slagen. Het blijft natuurlijk gedoe."

'Door huwelijken gefietst'

Zelf is Frenken weleens "door huwelijken gefietst", zoals ze dat beschrijft in haar voorstelling. "Dat was best naïef, ik was ook vrij jong, twintig ofzo, en zag er totaal de ernst niet van in. Ik had nog niet door wat een band tussen een een man en een vrouw kan zijn. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Dat is zo'n krachtige band. Je bent helemaal geen serieuze partij. Ik bleef dan ook met een gebroken hart achter."

Rode sok

Frencken vertelt in haar voorstelling ook het verhaal van de rode sok, die ze plots in haar wasmand aantrof. "Die heeft me jarenlang bezig gehouden. Van wie was dat ding? Ik heb de sok gekoppeld aan een vrouw die vaak bij ons over de vloer kwam, zij hielp ons in het gezinsleven. Maar ik ben er nooit achter gekomen of ze echt iets gehad heeft met mijn man. Het doet er ook niet meer toe. Maar het was niet fijn, je raakt je plek kwijt in de gezinsconstructie."

#436 - Mylou Frencken: 'Soms moet je grotere stappen nemen dan je aan kunt' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie