Cultuur & Media
AVROTROS

Zat er een motortje in Cancellara's fiets?

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Zat er een motortje in Cancellara's fiets?

In de podcast De Fiets van Cancellara probeert Achille van Ingelgem erachter te komen of wielrenner Fabian Cancellara tijdens een race in 2010 zijn grote concurrent Tom Boonen wist te verslaan doordat er een motortje in zijn fiets zat. Van Ingelgem vertelt over de podcast in VINK.

#228 - Help, ik heb een puber! - De fiets van Cancellara - Opgezwolle Eigen Wereld: De rest is geschiedenis - VINK: De podcastgids van Nederland

Tijdens de beruchte wedstrijd, Vlaanderens Mooiste, op 4 april 2010, weet Cancellara Boonen achter zich te laten op de steile strook van de Muur van Geraardsbergen. Geruchten over een motortje in het wiel van Cancellara doen al snel de ronde. Van Ingelgem wil weten wat daarvan waar is, en gaat in zijn serie op onderzoek uit. Dat onderzoek leidt langs fietsenwinkels, wielerdeskundigen, insiders en uiteindelijk reageert ook Cancellara zelf.

Motortjes in fietsen

Zo ontdekte Van Ingelgem tijdens die zoektocht dat fietsenwinkels motortjes in fietsen kunnen verstoppen, bijvoorbeeld in de zadelbuis. Monteurs krijgen die verzoeken wanneer mensen het tempo in hun wielrenclubje niet kunnen bijhouden en zich daarvoor schamen.

In de serie schetst Van Ingelgem ook een beeld van de harde wielrenwereld: "Wielrennen is misschien wel de hardste sport ter wereld. 99 procent van de wielrenners wint nooit. Dat is gigantisch hard om te dragen. Ik denk dat dat ook meespeelt. Dat mensen op zoek gaan naar manieren om de marge te vergroten."

In de studio van VINK schoof ook schrijver en podcastmaker Kluun aan om te vertellen over de podcast: Help, ik heb een puber!.

#228 - Help, ik heb een puber! - De fiets van Cancellara - Opgezwolle Eigen Wereld: De rest is geschiedenis - VINK: De podcastgids van Nederland

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie