Cultuur & Media
AVROTROS

Govert Schilling krijgt nog regelmatig te horen dat de aarde plat is

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Govert Schilling krijgt nog regelmatig te horen dat de aarde plat is

"God wordt alleen nog maar ingeroepen op de plaatsen waar de wetenschap geen antwoord op heeft", zegt wetenschapsjournalist Govert Schilling in MISCHA! op NPO Radio 1 over vakgenoten die gelovig zijn. "Dat vind ik een beetje makkelijk, je kunt ook gewoon zeggen: dat weten we nog niet, laten we kijken of we erachter kunnen komen."

#424 - Govert Schilling: 'Ik krijg regelmatig te horen dat de aarde plat is' - MISCHA!

Schillings boek Nieuws uit de Kosmos komt vandaag uit:
veertig artikelen die hij schreef voor de Volkskrant, uit ieder jaar eentje, zijn gebundeld. Het laat zien met welke vaart de ontwikkelingen in de sterrenkunde en ruimtevaart zich ontwikkelen en hoe de wetenschapsjournalistiek in 4 decennia is veranderd.

'Iets in het onderwijs gaat niet goed'

Schilling krijgt regelmatig berichten van mensen die denken dat de aarde plat is. "Dat vloeit volgens mij voort uit de angst om onvoldoende invloed op je eigen leven te kunnen hebben. Mensen hebben dan het gevoel dat ze die machten en krachten moeten wantrouwen. En dan kom je met sociale media in de bekende fuik. Het gaat denk ik fout in de leeftijd tussen zeven en twintig, wanneer je je wereldbeeld aan het vormen bent - iets in het onderwijs gaat dan niet goed. Wij krijgen het niet voor elkaar mensen duidelijk te maken hoe de wereld in elkaar zit."

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie