Binnenland

Gijzeling in populair café in centrum Ede ten einde

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gijzeling in populair café in centrum Ede ten einde

Er heeft vanmorgen een gijzeling plaatsgevonden in het populaire café Petticoat in het centrum van Ede. De gijzeling is inmiddels ten einde, er is een verdachte aangehouden die meerdere messen bij zich zou hebben gehad. Hij zou bekend zijn bij justitie en eerder voor bedreiging veroordeeld zijn.

Rond 5.15 uur zaterdagochtend kreeg de politie een melding van een mogelijke gijzeling in het café in Ede. Volgens de politie Oost-Nederland waren de hulpdiensten twee minuten later ter plaatse en bleek de situatie zeer ernstig; er was mogelijk sprake van explosieven en wapens. Daarop zijn 150 woningen in de buurt ontruimd en moesten winkels in het centrum tijdelijk dicht. Ook is het treinverkeer tussen Barneveld Zuid en Ede-Wageningen stilgelegd.

Gedurende de ochtend is onderhandeld met de gijzelnemer waarna drie jongeren ongedeerd zijn vrijgelaten, allen werknemers van het café. Eén verdachte is later aangehouden. Op de persconferentie die volgde, werd bekend dat dit een bekende is van justitie en eerder voor bedreiging is veroordeeld. Over een motief voor de gijzeling is nog niets bekend, ook niet of er daadwerkelijk explosieven aanwezig waren. Burgemeester Verhulst van Ede sprak van een 'hele intense zaterdag' die veel mensen heeft geraakt.

Ster advertentie
Ster advertentie