Achtergrond
HUMAN

Wat doe je als je dochter al 8 jaar vermist is?

foto: Anna van Kooijfoto: HUMAN
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat doe je als je dochter al 8 jaar vermist is?

Het is een huiveringwekkende gedachte: plotseling keert degene van wie je houdt niet terug naar huis. Waar begin je met zoeken? Terwijl de tijd verstrijkt, stapelen niet alleen de emoties zich op, maar ook de praktische uitdagingen. Immers, iemand is niet dood maar ook niet levend; ze zijn vermist. Hoe navigeer je als achterblijver tussen hoop, angst en rouw?

Marije's dochter Sophia is al 8 jaar en 4 maanden vermist, maar Marije blijft zoeken. Sophia was op reis in Oeganda toen Marije door de reisgenoten van haar dochter gebeld werd.

"Het gaat niet goed met Sophia," zeiden ze, en haar moeder wist direct dat Sophia tekenen vertoonde van een manische episode. Sophia is namelijk bipolair. Een paar uur later werd Marije opnieuw gebeld en vertelden de reisgenoten dat Sophia van het kamp was weggelopen. Ze werd op dat moment 2 uur gezien als vermist.Nu, negen jaar later, is Sophia nog steeds spoorloos. De theorie dat Sophia misschien aangevallen is door een wild beest lijkt Marije onwaarschijnlijk, omdat er nergens stoffelijk overschot is gevonden. Een grondig onderzoek naar Sophia's verdwijning in Oeganda is er volgens Marije nooit geweest. Toch geeft zij de zoektocht niet op.

Elke dag raken mensen vermist. De meesten worden snel gevonden, maar van anderen horen we nooit meer iets. Hoelang blijf je dan zoeken? In De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met achterblijvers van vermiste personen.

#132 - Leven met Vermissing - De Publieke Tribune

In De Publieke Tribune interviewt Coen Verbraak iedere week ervaringsdeskundigen over maatschappelijke onderwerpen die hen bezighouden of belemmeren in het dagelijks leven.

Ster advertentie
Ster advertentie