appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Langs de Lijn En Omstreken

Omgaan met Spasme: 'Met bloed, zweet en heel veel humor'

donderdag 31 maart 2016, 20:39 uur

Toen de sinds geboorte spastische Joy van der Stel na urenlang haar vader aan zijn hoofd gezeurd te hebben ein-de-lijk de zandbak in mocht, kwam ze vrij snel met haar hoofd in het zand te liggen. Haar vader liet het haar op eigen kracht oplossen - hard, misschien, maar wel een van de vele momenten die haar weerbaar heeft gemaakt. 

Haar belangrijkste les: als je iets niet kan, ga niet bij de pakken neerzitten en leer jezelf hoe je het wél kan. Daarover schreef ze liefst drie boeken: voor gehandicapten, voor hun ouders en voor hun verzorgers. Over die prestatie is ze bij 'Langs de Lijn En Omstreken' te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1