appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Langs de Lijn En Omstreken

'Gezichten van Dementie' tonen de schoonheid achter dementie

woensdag 9 maart 2016, 21:03 uur

Staatssecretaris Van Rijn opent donderdag in Den Haag de expositie Gezichten van Dementie. Kunstenaar Herman van Hoogdalem schilderde portretten van acht mensen met dementie. Oud-NOS-nieuwslezer Gijs Wanders maakte portretten van hun familie. 

Maar er zat een belangrijk persoonlijk element aan voor Wanders: nummer acht in de reeks werd zijn vader die gaandeweg de serie ging dementeren. Bij 'Langs de Lijn En Omstreken' een gesprek met Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem over de schoonheid die achter dementie schuil kan gaan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1