appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

Kamerbreed

Lilian Marijnissen (SP), Harry van der Molen (CDA) en Dennis Wiersma (VVD)

zaterdag 31 december 2016, 13:08 uur

Gastpresentator Jan Mom sprak met drie kandidaat-Kamerleden over hun idealen, ambities en de verkiezingscampagne.

Lilian Marijnissen was vakbondsbestuurder bij de FNV en raadslid in Oss. Ze staat op plaats 3 op de kandidatenlijst en is daarmee de hoogste nieuwkomer bij de SP. Bij de vakcentrale organiseerde ze verschillende acties in de zorgsector.

Harry van der Molen is de nummer 8 op de CDA-lijst. Hij was eerder voorzitter van het CDJA en is nu wethouder in Leeuwarden, onder andere belast met het armoedebeleid.

Dennis Wiersma is de nummer 11 op de VVD-lijst, de hoogste nieuwkomer. Hij was eerder voorzitter van FNV Jong en werkte bij pensioenfonds PGGM.

Jan Mom praat met de kandidaat-Kamerleden over hun ambities in Den Haag, over polarisatie en integratie en over wat er moet gebeuren op het gebied van zorg, werk en inkomen.

Vorige pagina