Binnenland
NOS

Deze Dag Toen: Debuut Oranje René van der Gijp

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Debuut Oranje René van der Gijp

Iedere dag bericht het NOS Radio 1 Journaalover het nieuws, maar op sommige dagen zijn er nieuwsberichten die de geschiedenisboeken in gaan. Vandaag, op 22 september, was in het verleden het volgende in het nieuws →

In 1982 speelde René van der Gijp voor het eerst namens het Nederlands elftal. Zijn interlanddebuut was in een EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Ierland. Het werd toen 2-1.

Van der Gijp was de tweede Oranje-international wiens vader ook voor Oranje had gespeeld, de eerste was Jan Everse junior. Oom Cor van der Gijp speelde trouwens ook voor Oranje.

In totaal speelde Van der Gijp, die we nu kennen als de goedlachse smaakmaker bij Voetbal Inside, 15 keer in het Nederlands elftal. Hij maakte twee doelpunten, beide in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken. Hij speelde onder anderen met Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Marco van Basten.

Hij speelde onder meer bij Sparta Rotterdam, Lokeren en PSV. Bij de Eindhovense club had Van der Gijp zijn succesvolste jaren. Daarmee werd hij twee keer landskampioen en scoorde hij meer dan veertig goals.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat was toen, dit is nu.

Ster advertentie
Ster advertentie