Binnenland

Feyenoord opent seizoen met moeizame zege op Twente

2. Feyenoord opent seizoen met moeizame zege op Twente

[NOS] Landskampioen Feyenoord is het seizoen met een moeizame overwinning begonnen. In De Kuip versloegen de Rotterdammers in een matig duel FC Twente met 2-1.

Feyenoords enige hoogtepunt voor rust was de 1-0. Na Kevin Diks' prachtige pass nam de in Rotterdam teruggekeerde Jean-Paul Boëtius de bal buitenkant voet mee en hij liet Nicolai Jørgensen simpel scoren.

De openingstreffer was fraai, maar de 1-1 was zowaar nog mooier. Fredrik Jensen nam de bal uit een afgeslagen voorzet ineens op de pantoffel en de bal zeilde prachtig langs derde doelman Justin Bijlow in de hoek.

Jean-Paul Boëtius viert het eerste doelpunt met Nicolai Jørgensen (Bron: PRO SHOTS)

Berghuis met het hoofd

Na rust heerste Feyenoord, maar dat deed de ploeg zonder veel kansen te creëren. Toch kwam Feyenoord op 2-1: uit een vrije trap van Jens Toornstra kopte Steven Berghuis tussen de benen van doelman Jorn Brondeel door raak.

Feyenoord probeerde van het laatste half uur na de 2-1 nog wel wat te maken, maar de spelers liepen zich steeds vast. In de slotfase kreeg Twente-invaller Isaac Buckley-Ricketts nog een dot van een kans op de 2-2, maar hij schoot over.