Binnenland

Aangifte van oplichting tegen VVD-voorzitter Henry Keizer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aangifte van oplichting tegen VVD-voorzitter Henry Keizer

[AVROTROS] VVD-voorzitter Henry Keizer raakt steeds verder in het nauw. Vandaag heeft Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie aangifte gedaan van oplichting door Keizer, dat laat Lakeman weten aan EenVandaag.

Volgens Lakeman, bekend geworden door zijn strijd tegen de voormalige DSB bank, heeft Keizer de leden van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie bij de overname van de vereniging bewust misleid. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat... en ik heb toch heel wat zwendels meegemaakt in mijn leven, maar dit slaat toch echt alles wat hier is gebeurd,’ aldus Lakeman. Het is op dit moment nog niet duidelijk of justitie Keizer strafrechtelijk zal vervolgen.

Keizer raakte vorige maand in opspraak na een geruchtmakende publicatie van journalistiek onderzoeksplatform Follow The Money. Volgens Follow The Money kocht Keizer in 2012 uitvaartbedrijf De Facultatieve voor een fractie van de werkelijke waarde. Lakeman: ‘Ze hebben willens en wetens de vereniging voor miljoenen euro’s lichter gemaakt en dat komt dus in feite op oplichting neer.’

Daags na de publicatie van FTM hield Keizer vol niets fout te hebben gedaan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De VVD besloot desondanks een interne integriteitscomissie de handel en wandel van Keizer te onderzoeken. Keizer is gedurende het onderzoek op non-actief gezet.

De VVD wil niet reageren op de nieuwe ontwikkelingen in de affaire Keizer. De Facultatieve laat weten de aangifte nog niet te hebben gezien. EenVandaag heeft de aangifte wel in handen, bekijk die hier.

Ster advertentie
Ster advertentie