Binnenland

Verkiezingen Curaçao: liberale PAR is de grote winnaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verkiezingen Curaçao: liberale PAR is de grote winnaar

De liberale Partij PAR heeft de parlementsverkiezingen op Curaçao gewonnen. De partij krijgt zes van de 21 zetels. Dat zijn er twee meer dan nu.

MFK, de partij van oud-premier Schotte, is derde geworden. De partij kreeg minder stemmen dan de MAN, de partij van oud-premier Koeiman. Desalniettemin komen zowel MFK als MAN uit op vijf zetels. NOS-correspondent Dick Drayer noemt de uitslag een overwinning voor de partijen die goed bestuur en een nette politiek willen.

Correspondent Dick Drayer over verkiezingen Curaçao

Nieuwe regering

De partijen PAR en MAN hebben laten weten niet te willen regeren met de MFK. De kans is dus klein dat de partij van Schotte in de regering komt.

Bovendien hebben de bondgenoten van MFK ook verlies geleden in het aantal zetels. Daarom is het ook niet waarschijnlijk dat Schotte zelf een meerderheid kan vormen. Schotte kan geen kabinetspost krijgen omdat hij eerder is veroordeeld voor corruptie.

De verkiezingen op Curaçao waren alweer de tweede in zeven maanden tijd. Bij de vorige verkiezingen kwamen MAN, MFK en PAR alle drie op vier zetels uit.

Regering Koeiman

In februari viel de regering van premier Koeiman, nadat de partij Pueblo Soberano de steun had ingetrokken. Onder bewind van Schotte volgde er een interim-regering, die aanvankelijk geen verkiezingen wilde. De verkiezingen kwamen er uiteindelijk wel door het aanzetten van de Rijksministerraad.

Ster advertentie
Ster advertentie