Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Spinvis, Timmermans, raamprostitutie in Utrecht en een tragische hongerdood

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Spinvis, Timmermans, raamprostitutie in Utrecht en een tragische hongerdood

In Brussel is vandaag een speciale EU-top over de Brexit. Frans Timmermans vertelt in Kamerbreed over zijn zorgen en zijn geloof in een verenigd Europa. Verder vandaag op NPO Radio 1: de nieuwe cd van Spinvis, raamprostitutie in Utrecht en een persoonlijk verhaal over de tragische hongerdood van een 90-jarige moeder.

Spinvis en Jan Hautekiet

In De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) is de Belgische radiolegende Jan Hautekiet te gast. Hij praat met presentator Frits Spits over het boek Ons Moeder zei altijd, waarin Vlaamse familiewijsheden zijn verzameld. Spinvis (Erik de Jong) komt vertellen over z'n nieuwe cd Trein Vuur Dageraad.

Frans Timmermans

De Nederlandse eurocommissaris en vicevoorzitter Frans Timmermans is vandaag te gast in Kamerbreed (vanaf 13.00 uur). Kees Boonman praat een uur lang met de PvdA'er over zijn zorgen over en zijn geloof in een verenigd Europa. De uitzending op NPO Radio 1 komt live vanuit Brussel, waar die dag een speciale EU-top is over de Brexit.

Raamprostitutie Utrecht

Er is geen raamprostitutie meer in Utrecht. Vier jaar geleden werden de boten langs de Vecht gesloten en verdween de bekende prostitutiezone, het Zandpad. In 2013 moesten alle boten dicht vanwege vermoedens van mensenhandel. Tegelijkertijd beloofde de gemeente dat er een nieuw Zandpad zou komen. Sindsdien wachten ruim 300 prostituees op die nieuwe plek. Waarom duurt het zo lang? Waar zijn de prostituees nu? Wat gaat de gemeente Utrecht doen? Luister naar Argos (vanaf 14:00 uur) over idealistische projectontwikkelaars, wanhopige prostituees en een radeloze burgemeester.

Hongerdood

In WNL op Zaterdag is tussen 17.00 en 18.00 uur een persoonlijk gesprek te horen met Liana en Joke Bakker. De 90-jarige moeder van Lina en Joke ging in hongerstaking, omdat zij niet in aanmerking kwam voor euthanasie. Presentator Margreet Spijker spreekt met hen over de de tragische zelfverkozen dood van hun moeder Hannie Blom. Een hongerdood, bij gebrek aan een wettig alternatief.

Sport

In NOS Langs de Lijn (vanaf 19.00 uur) aandacht voor autosport: de kwalificatie van de Formule 1 Grand Prix in Rusland, voor handbal: de Challenge Cup, Sporting Lissabon - Hurry Up en voor basketbal: de halve finale play off, Groningen - Den Bosch.

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie