Binnenland

Feyenoord zet grote stap richting landstitel, Ajax kopje onder in Eindhoven

2. Feyenoord zet grote stap richting landstitel, Ajax kopje onder in Eindhoven

Feyenoord heeft een hele belangrijke stap gezet richting de landstitel. De Rotterdammers hebben de voorsprong op Ajax vergroot tot vier punten. Volgende speelronde kan Feyenoord bij winst kampioen worden.

Op bezoek bij Vitesse zegevierden de Rotterdammers: 0-2. In Arnhem werd Vitesse overlopen door een hongerige Feyenoord. Al in het eerste half uur was Nicolai Jørgensen tot tweemaal toe trefzeker voor de bezoekers.

Nog voor rust misten Steven Berghuis, Bart Nieuwkoop en Eljero Elia grote kansen om de voorsprong te vergroten. In de tweede helft nam Feyenoord gas terug en speelde de wedstrijd relatief eenvoudig uit.

Ajax verliest zicht op titel

Ajax heeft duur puntverlies geleden in Eindhoven. De topper tegen PSV eindigde 1-0 in het voordeel van de Brabanders. Daarmee staat Feyenoord met nog twee duels voor de boeg vier punten los van Ajax.

Na de zwaar bevochten halve finaleplek afgelopen donderdag in Gelsenkirchen, moest Ajax het opnemen tegen een opgewassen PSV. De Eindhovenaren begonnen met een flinke openingsoffensief aan de wedstrijd.

Jurgen Locadia krulde in de 25ste minuut hard en mooi over de Ajax-muur. Doelman Andre Onana was kansloos.

In de tweede helft moest Ajax aanvallen om een dure nederlaag te voorkomen. Maar het lukte de Amsterdammers niet om de kansen te benutten. PSV zag de ruimte op de helft van Ajax groter worden, maar profiteerde niet uit de counters. Locadia schoot van dichtbij over en mistte de kans om zijn dag nog mooier te maken.

Titelstrijd

Feyenoord mag zich de grote winnaar van het weekend noemen. De koploper van de Eredivisie vergroot de voorsprong op Ajax uit tot vier punten. Op 7 mei speelt Feyenoord uit tegen Excelsior. Bij winst worden de Rotterdammers kampioen van de Eredivisie, ongeacht het resultaat van concurrent Ajax.