Binnenland

Philippe Gilbert wint Amstel Gold Race, deceptie voor Verstappen in Bahrein

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Philippe Gilbert wint Amstel Gold Race, deceptie voor Verstappen in Bahrein

[NOS] Philippe Gilbert heeft na de Ronde van Vlaanderen ook de Amstel Gold Race gewonnen. Max Verstappens race viel in de twaalfde ronde in duigen door een remprobleem.

In Limburg werd vandaag de 52ste editie van de Amstel Gold Race verreden. Philippe Gilbert klopte de Pool Michal Kwiatkowski in de sprint. Daarmee vierde de Belg opnieuw een zege, nadat hij twee weken geleden de Ronde van Vlaanderen had gewonnen. De Zwitser Michael Albasini eindigde op de derde plek.

Met de overwinning vandaag heeft Philippe Gilbert in totaal zijn vierde zege in de Amstel Gold Race geboekt. De Belg was eerder in 2010, 2011 en 2014 ook de winnaar van de race.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deceptie voor Verstappen

Max Verstappen kwam vandaag in actie op de Grand Prix van Bahrein. Na zijn geweldige inhaalrace vorige in week Shanghai, lukte het de 19-jarige Formule 1-coureur niet om zijn succes voort te zetten. In de twaalfde ronde schoot Verstappen van de baan door een remprobleem. Sebastian Vettel won de race in Bahrein, nadat hij vorige week als tweede was geƫindigd achter Lewis Hamilton.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie