Binnenland

Feyenoord blijft koploper, Ajax achtervolgt

2. Feyenoord blijft koploper, Ajax achtervolgt

[NOS] De titelstrijd in de Eredivisie duurt voort. Feyenoord blijft koploper, maar ziet Ajax achtervolgen.

Feyenoord versloeg in eigen huis FC Utrecht met 2-0. De Rotterdammers blijven met de zege koploper in de Eredivisie.

Feyenoord speelde een sterke eerste helft en kreeg via Nicolai Jørgenson, Steven Berghuis, Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Tonnu Vilhena aardig veel kansen. Daarentegen was Utrecht niet succesvol in de counters.

De uitploeg kreeg een grote kans met Gyrano Kerk, nadat hij doelman Brad Jones passeerde. Maar zijn inzet belandde tegen de paal. Ook Nacer Barazite en Kevin Conboy waren dreigend, maar misten kansen vlak voor het doel van Feyenoord.

Vlak na het begin van de tweede helft kwam Feyenoord op voorsprong dankzij Toornstra. De Rotterdammers bleven sterker voetballen en gaven weinig ruimte weg. Wel kwam Feyenoord goed weg nadat Willem Janssen vlak voor het doel verzuimde te scoren.

Eljero Elia maakte in de eindfase de beslissende treffer. De vleugelaanvaller scoorde een prachtig doelpunt door de bal fraai in de verre hoek te krullen.

Ajax langs Heerenveen

Later op de middag nam Ajax het op tegen Heerenveen. De Amsterdammers begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Heerenveen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Reza Ghoochannejhad, die de bal in het net afrondde na een sterke rush van Sam Larsson. Ajax herstelde snel en boekte uiteindelijk een zege van 5-1 op de Friezen.

Nick Viergever, Matthijs de Ligt en Davy Klaassen waren in de eerste helft trefzeker, waardoor Ajax met een ruime voorsprong naar de kleedkamer ging. In de tweede helft benutte Kasper Dolberg een strafschop, nadat hij was gevloerd door Morten Thorsby. David Neres bepaalde in minuut 83 de eindstand.

Met nog drie wedstrijden te gaan, houden de Amsterdammers koploper Feyenoord in het vizier. De voorsprong van Feyenoord op Ajax blijft een punt. Volgende gaat Ajax op bezoek bij PSV, nummer drie van de competitie.