Binnenland

Oranje verliest kansloos van Bulgarije

2. Oranje verliest kansloos van Bulgarije

[NOS] Het Nederlands elftal is in de strijd om een WK-ticket tegen een fikse zeperd aangelopen.Oranje werd in Bulgarije op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Arno Vermeulen:'Het zal me niet verbazen als dit de laatste interland van Blind is'

Bondscoach Blind nam vooraf een risico door De Ligt in de verdediging te laten debuteren.Dat pakte desastreus uit.De 17-jarige Ajacied liep in de 5de minuut knullig onder de bal door,waarna Delev eenvoudig de score kon openen.

Een kwartier later maakte de aanvaller van het Poolse Pogon Szczecin,die nog nooit had gescoord voor Bulgarije,zijn tweede goal met een mooi afstandsschot. En weer zag De Ligt er niet goed uit, al deelden dit keer Martins Indi en keeper Zoet mee in de malaise.

Nederland had weliswaar het meeste balbezit,maar daar werd vrijwel niets mee gedaan.Vooral Strootman leverde de bal continu in.Oranje kreeg voor rust welgeteld een kans: in de 44ste minuut schoot Dost van dichtbij net naast. Met debutant Hoedt en Sneijder voor De Ligt en Wijnaldum ging het na rust iets beter lopen.

Promes en Robben mochten zelfs aanleggen,maar dit was nu eenmaal niet de avond van Oranje. Toen halverwege de 2e helft de 2-1 nog niet was gevallen,sloop er een soort moedeloosheid in de ploeg.Het naderende ontij viel niet meer weg te poetsen.