Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Buma, Roemer en Klaver in Kamerbreed en WK Shorttrack

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Buma, Roemer en Klaver in Kamerbreed en WK Shorttrack

Met nog vier dagen voor heel Nederland naar de stembus mag, wordt op NPO Radio 1 natuurlijk veel aandacht besteed aan de verkiezingen. In Kamerbreed schuiven lijsttrekkers Sybrand Buma, Emile Roemer en Jesse Klaver aan bij. In De Taalstaat wordt aandacht besteed aan campagnetaal tijdens deze verkiezingentijd. Maar natuurlijk wordt er ook live verslag gedaan van de eredivisiewedstrijden en het WK Shorttrack.

De Taalstaat

In De Taalstaat schuift framing specialist en taalstrateeg Sarah Gagestein aan over de campagnetaal van de verkiezingen, inwoner van de digitaalstaat is Ebru Umar en de TNA van Frits Wester door René Appel. Daarnaast wordt de vijfde kandidaat gepresenteerd voor de titel Beste Leraar Nederlands van Nederland en België. En Gerdi Verbeet, Kees Boonman en Frank van Hoorn maken bekend wie de beste speech heeft geschreven voor een lijsttrekker. De Taalstaat is te horen vanaf 11.00 uur op NPO Radio 1.

Kamerbreed

15 maart komt al snel dichtbij. Deze laatste dagen van de verkiezingscampagne zijn in Kamerbreed nog drie lijsttrekkers te gast: GroenLinks-voorman Jesse Klaver, CDA-leider Sybrand Buma en SP-lijsttrekker Emile Roemer. Kees Boonman zal deze leiders vanaf 14.00 uur flink aan de tand voelen.

Wil je niks van de verkiezingen missen? Kijk dan eens op onze verkiezingspagina.

Eredivisie

Er is natuurlijk aandacht voor de wedstrijden in de eredivisie. Er staan vandaag vier duels op het programma:

18.30 uur:
ADO Den Haag-NEC (Ragnar Niemeijer doet verslag)
19.45 uur:
Go Ahead Eagles-PSV (Andy Houtkamp doet verslag)
Heracles - FC Utrecht (Frank Wielaard doet verslag)
20.45 uur:
Excelsior - SC Heerenveen (Arman Avsaroglu doet verslag)

WK Shorttrack
Gisteren vonden al de kwalificatiewedstrijden plaats. Vandaag en morgen wordt er gestreden om de prijzen. Ahoy Rotterdam is omgetoverd tot een ijspaleis voor het WK. Met Lichtshows en entertainment wil de organisatie zich onderscheiden in de shorttrackwereld. Vanaf 14.00 uur wordt er gestreden bij de dames en de heren op onder meer de afstanden 1500 meter en 500 meter.

Dit zijn de Nederlandse deelnemers: Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Itzhak de Laat, Dennis Visser, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Lara van Ruijven en Jorien ter Mors.

In Langs de Lijn En Omstreken live verslag van het WK Shorttrack.

Ster advertentie
Ster advertentie