Binnenland

Feyenoord incasseert bij Sparta tweede competitienederlaag

2. Feyenoord incasseert bij Sparta tweede competitienederlaag

[NOS] Koploper Feyenoord heeft uitgerekend in Rotterdam puntenverlies geleden. In de stadsderby tegen het thuisspelende Sparta leed het een smadelijke 1-0 nederlaag.

Al na 48 seconden vierde Sparta een treffer, dankzij Mathias Pogba, die na een voorzet op maat van Jerson Cabral vanaf de linkerflank hard binnenkopte. Veel zette Feyenoord daar voor rust niet tegenover, al was dat ook de verdienste van het defensief goed georganiseerde Sparta.

Wel moest Sparta-keeper Roy Kortsmit twee keer kordaat ingrijpen, bij een poeier van Tonny Vilhena en een kopbal van Nicolai Jørgensen.

Feyenoord faalt ook na rust

Zo vechtlustig als Feyenoord zich toonde in de gewonnen wedstrijd tegen PSV, zo tam oogde het ook na rust tegen Sparta. Dat bleef met tien man verdedigen, azend op een counter.

Kansen kwamen er niettemin voor Feyenoord. Zo kon Kortsmit een schot van Jens Toornstra net over de lat tikken en miste Bilal Başaçıkoğlu van dichtbij.

Kortsmit tastte mis bij een voorzet van rechts, daarbij gehinderd door Başaçıkoğlu en de bal passeerde de lijn. Dat ontging arbiter Makkelie echter, die ook niet floot voor de overtreding en gewoon door liet spelen. Met doellijntechnologie had er 1-1 op het scorebord gestaan.