Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: politiek speeddaten en Champions League

foto: Waaromkiesjij.nlfoto: Waaromkiesjij.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: politiek speeddaten en Champions League

Nieuws en Co is bij de lancering van Waaromkiesjij.nl, filmmaker Jean van de Velde bespreekt de film T2: Trainspotting, en de Champions League ontwaakt uit zijn winterslaap. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Politiek speeddaten op Waaromkiesjij.nl

Voor veel kiezers is het moeilijk om in discussie te gaan met iemand buiten de eigen politieke 'bubbel'. Daarom introduceert Waaromkiesjij.nl online ‘politiek speeddaten’, waarbij je op basis van je politieke voorkeur automatisch wordt gekoppeld aan een politieke tegenstander. Vandaag wordt het platform gelanceerd. Nieuws en Co doet verslag.

T2: Trainspotting met Jean van de velde

Er is veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Twintig jaar na de release van de legendarische cultfilm Trainspotting is er nu T2: Trainspotting. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar Edinburgh. Daar wachten zijn oude vrienden op hem, net als angst, spijt, plezier, gevaar en zelfdestructie. Filmmaker Jean van de Velde bespreekt de film, die vanaf donderdag in de bioscoop te zien is, in De Nieuws BV.

Volg de Champions League

De Champions League is na de winterstop weer op gang gekomen. Vanavond neemt Bayern München het op tegen Arsenal. Real Madrid speelt tegen Napoli. Commentator Arman Avsaroglu is in het matchcenter en houd je op de hoogte van het verloop van de wedstrijden. Acteur Frank Lammers schuift aan om te vertellen over de PSV-musical én verzorgt de analyses bij de Champions League-wedstrijden. Luister vanaf 20.30 uur naar Langs de Lijn En Omstreken.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Luisteraars gezocht om eenzame ouderen te helpen

In het nieuwe nachtprogramma De Doe-Het-Zelf Democratie gaan Job van Gorkum en Paul van der Ham aan de slag met verkiezingsthema’s. Ze wachten niet op de politiek, maar komen samen met de luisteraars alvast in actie. In de eerste uitzending proberen de mannen een onvergetelijk dagje uit voor eenzame ouderen in Den Haag te organiseren. Help mee!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze redenen voelen Turkse en Marokkaanse Nederlanders zich hier minder thuis

De Turkse en Marokkaanse Nederlanders die hier zijn opgegroeid, lijken betere kansen te hebben. Toch voelt 40 procent van deze groep zich niet thuis in Nederland, vertelt Kim Putters van het SCP bij De Ochtend op NPO Radio 1. "Deze groep beheerst de taal, heeft een veel hoger opleidingsniveau dan hun ouders en heeft eigenlijk een goede uitgangspositie, maar komt toch niet aan het werk."
Ster advertentie
Ster advertentie