Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: AZ - PSV, de beste leraar Nederlands en aandacht voor verkiezingscampagnes

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: AZ - PSV, de beste leraar Nederlands en aandacht voor verkiezingscampagnes

Houdt Tim Krul het doel schoon bij AZ - PSV? De Taalstaat gaat op zoek naar de beste docent Nederlands. Hoe word je dat? En Kamerbreed staat helemaal in het teken van de verkiezingscampagnes.

Beste leraar Nederlands

Morgen begint het weer: de zoektocht naar de beste leraar Nederlands van Nederland en België. De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) praat met de juryleden Trudy Koenen, Peter-Arno Coppen en Frans Daems en met de winnaar van vorig jaar, Maaike van Herwaarden. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de taal van de politiek. Met onder meer de TNA van Lodewijk Asscher door René Appel.

Campagnes

Kamerbreed in de campagnestand! Over politieke idealen… Over politieke wensen… En over politieke ambities… Kees Boonman en de verkiezingscampagne in Kamerbreed, van 13.00 tot 14.00 uur.

Demonstratieverbod

Elke maand demonstreren aanhangers van Pegida in Den Haag, de stad van burgemeester Van Aartsen. Vaak is dan ook een tegendemonstratie. Worden linkse en rechtse demonstranten wel gelijk behandeld? Hoe staat het met de demonstratievrijheid als de spanning toeneemt? Vanaf 14.00 uur in Argos.

Eredivisie: Krul onder de lat bij AZ - PSV

In de eredivisie speelt AZ thuis tegen PSV. Bij de ploeg uit Alkmaar begint doelman Tim Krul zaterdag in de basiself. Krul werd door Ajax gehuurd van Newcastle United, maar in Amsterdam kwam de doelman amper aan spelen toe. Krul koos dinsdag op het laatste moment voor een overstap naar AZ in plaats van Watford.

  • 19:45 uur: NEC - Go Ahead Eagles
  • 19:45 uur: Willem II - Heracles Almelo
  • 19:45 uur: AZ - PSV
  • 20:45 uur: FC Groningen - Excelsior

Meer sport: aandacht voor Schaatsen: de Marathon op de Weissensee. Een ook een verslag van de Wereldbeker Shorttrack in Dresden.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie