Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: vertrouw jij de media nog?

foto: Ghislaine Plag - NPO Radio 1foto: Ghislaine Plag - NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: vertrouw jij de media nog?

Sven Kockelmann en Ghislaine Plag spreken vandaag tussen 10.00 en 11.00 uur hoofdredacteuren en luisteraars over het wantrouwen in de media. Creatieve duizendpoot Marc Stakenburg schuift aan bij Radio Kunststof en Chris Aalberts en Marije Cornelissen bespreken het boek Brusselse Logica.

Vertrouw jij de media nog?

Het wantrouwen in de media lijkt maar te groeien. Afgelopen weekend heeft dit een hoogtepunt (of dieptepunt) beleefd toen het ging over de opkomst bij de inauguratie van Trump. Sven Kockelmann en Ghislaine Plag presenteren vandaag tussen 10.00 en 11.00 uur een combinatie van Stand.nl en het Mediaforum. Te gast zijn hoofdredacteuren Joost Oranje (Nieuwsuur), Wouter de Winter (chef parlementaire redactie Telegraaf) en Erik van Bruggen (campaignwatcher). Jij kunt tussen 10.00 en 11.00 uur vragen stellen aan de gasten aan tafel of aan Sven en Ghislaine.

Marc Stakenburg in Radio Kunststof

Marc Stakenburg is behalve radiopresentator ook schrijver van de voorstelling Trouble Soon Be Over. Samen met gitarist Bo Brocken en zangeres Fréderique Spigt vertelt hij over zijn reizen in het zuiden van Amerika en het ontstaan van de blues. Marc Stakenburg is vanaf 19.00 uur te horen in Radio Kunststof.

Brusselse logica: hoe onlogisch de EU werkt

Chris Aalberts ging een jaar lang wekelijks op onderzoek uit in Brussel en Straatsburg. Hij bezocht persconferenties, debatten, bijeenkomsten van regeringsleiders en speciale lobbydagen. Hij sprak ambtenaren, lobbyisten, Europarlementariërs en heel veel voorlichters. Steeds was zijn vraag: hoe werkt de EU nou echt? Chris Aalberts en GroenLinks politica Marije Cornelissen zijn te gast in De Nieuws BV om het boek te bespreken.

En verder...

  • Dichter des vaderlands, Anne Vegter, neemt afscheid in De Ochtend.
  • Arjan Palstra vertelt over palingonderzoek in Nieuws en Co.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor al programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

VVD-leider Zijlstra: ‘Houd Verdrag voor de Rechten van de Mens opnieuw tegen het licht’
"We moeten veel verdragen herzien, waaronder het Verdrag voor de Rechten van de Mens. We leven niet meer in de werkelijkheid van veertig jaar geleden. Sommige problemen zijn gewoon veranderd." Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in Stand.nl op NPO Radio 1.

Slachtoffers verontwaardigd over lage straffen bij roekeloos rijden
Paulien van Dulken is slachtoffer geworden van roekeloos rijden. Drie jaar na dato had ze nog steeds niets gehoord over het vonnis van de veroorzaker. "Bij het navragen bleek dat hij maar een taakstraf van zestig uur gekregen had. Ik had het wel fair gevonden als hij drie maanden de bak in moest om na te denken over wat hij iemand heeft aangedaan. Mijn carrière is naar de knoppen en mijn toekomst ziet er anders uit. Ik was directeur van een bedrijf, maar dat heb ik moeten opzeggen."

Veel mensen die slachtoffer waren bij een ongeluk waren teleurgesteld in het vonnis

Ster advertentie
Ster advertentie