Binnenland

Verbaasde reacties op frontale aanval op media door woordvoerder Trump

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Verbaasde reacties op frontale aanval op media door woordvoerder Trump

[NOS] In Europa en de VS heerst verbazing over de frontale aanval op de media van Sean Spicer, de woordvoerder van de Amerikaanse president Donald Trump.

"Dit was het grootste publiek dat ooit bij een inauguratie aanwezig was. Punt uit. De pogingen om het enthousiasme over de inauguratie te verminderen zijn schandelijk", zei Trumps woordvoerder.

De stafchef van Trump deed het nog eens dunnetjes over

Hij reageerde op berichten van de media, die schatten dat er circa 250.000 mensen aanwezig waren bij de inauguratie. Beduidend minder dan bij de inhuldiging van Obama in 2009. Toen waren er circa 1,8 miljoen mensen aanwezig.

"Er is geschrokken gereageerd op de eerste persconferentie", zegt buitenlandredacteur Jet Mok in Washington. "Als het alleen maar bij zijn woordvoerder was gebleven, was het misschien nog wel ok geweest."

Maar de stafchef, Reince Priebus, deed het nog eens dunnetjes over, zegt Mok. Hij zei, niet voor het eerst, dat de media de legitimiteit van de verkiezingen al langer in twijfel trekken. "Hij voegde daaraan toen dat ze dat niet zomaar zouden laten gebeuren."

De New York Times bijvoorbeeld, kwam als reactie met een kop op de voorpagina: Trump hakt in op media en komt met twee onwaarheden, zegt Mok. "Dat is natuurlijk een mooi woord voor leugens. De media en president Trump was dit weekend echt hard tegen hard."
Ster advertentie
Ster advertentie