Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Speech van het jaar, een bijna-ramp, en koploper Feyenoord in actie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Speech van het jaar, een bijna-ramp, en koploper Feyenoord in actie

Nederland is in 2013 ontsnapt aan een grote milieuramp. Argos zoekt uit waarom er niet werd ingegrepen. In de Taalstaat wordt de Speech van het Jaar bekend gemaakt. En er wordt gevoetbald. Koploper Feyenoord ontvangt Willem II.

Speech van het Jaar

In de Taalstaat (vanaf 11.00 uur) is schrijver Atte Jongstra te gast. Hij ontving vorig jaar de Constantijn Huygens-prijs voor zijn literaire oeuvre. Ook internetjournalist Herbert Blankensteijn komt langs in de uitzending. En de Speech van het jaar 2016 wordt bekend gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijna-ramp Scheveningen

Voor de rechtbank in Rotterdam dient volgende week donderdag een strafzaak tegen het Zwitsers-Russische oliebedrijf IPCO Trading. Dat bedrijf staat terecht omdat ze vier jaar geleden voor de kust van Scheveningen een illegale chemische bewerking hebben laten uitvoeren op het tankschip Franz Schulte. Op dat schip is 6000 ton nafta, een restproduct van een olieraffinaderij uit Tartarstan, bewerkt om het uiteindelijk als halfproduct voor benzine te kunnen verkopen. Het gaat om precies dezelfde bewerking die tien jaar geleden plaatsvond op de Probo Koala van oliehandelaar Trafigura. Dat leidde toen tot een grote milieuramp in Abidyan in Ivoorkust. In Argos (vanaf 14.00 uur) aandacht voor deze zaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emulgator?

De tweede uitzending van Radar Radio gaat onder meer over het afkopen van een klein pensioen. Dat kan namelijk veel geld gaan kosten. Ook aandacht voor onnodige kosten bij Zorgtoeslag.nl en verantwoord eten. En wat is Emulgator eigenlijk? Luister vanaf 15.00 uur naar Radar Radio met Mischa Blok!

Vier wedstrijden eredivisie

In NOS Langs de Lijn (vanaf 19.00 uur) wordt verslag gedaan van vier wedstrijden in de eredivisie:

  • 18.30 uur: AZ - Sparta. Verslag: Frank Wielaard
  • 19.45 uur: ADO Den Haag - PEC Zwolle. Verslag: Chris Wobben
  • 19.45 uur: Feyenoord - Willem II. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 20.45 uur: FC Groningen - Vitesse. Verslag: Richard van der Made

Verder: Aandacht voor de topper in de Engelse Premier League Manchester City - Tottenham Hotspur (18.30 uur), Schaatsen: NK Allround en Sprint en de Australian Open.

Ster advertentie
Ster advertentie