Binnenland

Overlevenden gevonden in hotel Italië

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Overlevenden gevonden in hotel Italië

[NOS] In Italië hebben reddingswerkers acht mensen levend gevonden in het hotel in Farindola dat woensdagavond werd bedolven onder een lawine. Hulpverleners en ander materieel zijn naar de rampplek gestuurd om de reddingswerkers te ondersteunen.

De acht zijn ergens in het puin in het hotel gevonden. "Ze leven nog en we praten met hen", zei een woordvoerder van de brandweer. Het eerste contact zou net na 11.00 uur gelegd zijn. Onder de overlevenden zijn twee kinderen.

Inmiddels zijn de eerste overlevenden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht, melden Italiaanse media.

De kinderen werden gevonden bij een van de keukens van het hotel, zegt correspondent Rop Zoutberg. Daar was ook de moeder van een van de kinderen. Waar de andere overlevenden de afgelopen dagen in de puinhoop waren, is nog niet duidelijk.

"Er was gezegd dat het in principe mogelijk is een situatie als deze te overleven", zegt Zoutberg. "Dat kan bijvoorbeeld als je in een soort luchtkamer terechtkomt waardoor je zuurstof hebt. Dan zou je het een paar dagen kunnen volhouden."

Het zoeken naar overlevenden gaat intussen door. In het hotel waren ten tijde van de lawine zo'n 30 tot 35 mensen. Van vier mensen staat vast dat ze zijn omgekomen.

Eerder werden al twee mannen gered, omdat ze buiten het hotel waren toen de lawine naar beneden kwam. Een van hen was vlak voor de lawine iets gaan halen in de auto. Zijn vrouw en kinderen waren nog binnen.

De tijd dringt om nog vermisten te vinden, zegt Zoutberg. "De temperatuur loopt op, en dat is geen goed nieuws. Daardoor kan de sneeuw gaan smelten en dat kan nieuwe lawines veroorzaken."

Ster advertentie
Ster advertentie