Binnenland

Klopjacht op ontsnapte gevangene gaat door

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Klopjacht op ontsnapte gevangene gaat door

[NOS] De politie in Rotterdam is nog altijd op zoek naar de ontsnapte verdachte Elias Adahchour, die gistermiddag in Rotterdam vluchtte toen hij voor onderzoek naar het Sint Franciscusgasthuis werd gebracht.

De politie heeft "harde informatie" dat Adahchour de A20 is overgestoken, zegt woordvoerder van de politieGijs van Nimwegen in het NOS Radio 1-Journaal. Daarna is hij rond 16.00 uur bij de Gordelweg voor het laatst gezien. "Sindsdien houdt het spoor op en is hij dus spoorloos. Had ik maar kunnen zeggen dat we hem hebben gevonden. Dat is helaas niet zo", aldus Van Nimwegen.

Onberekenbaar

Van Nimwegen wijst er nogmaals op dat Adahchour vuurwapengevaarlijk en onberekenbaar is. "Als je hem denkt te zien of weet waar hij is, dan is het allerbeste wat je kunt doen 112 bellen." Wie informatie heeft die niet meteen naar de verdachte leidt, maar die wel relevant is voor de politie, kan de Opsporingstiplijn bellen (0800-6070).

Er komen veel reacties van het publiek, ook via sociale media, zegt Van Nimwegen. "Daaronder zijn veel tips, maar de gouden tip zat daar helaas nog niet tussen."

Ster advertentie
Ster advertentie