Binnenland

Docent pleegt zelfmoord op school in Den Bosch

foto: Bart Meestersfoto: Bart Meesters
  1. Nieuwschevron right
  2. Docent pleegt zelfmoord op school in Den Bosch

[NOS] Op een middelbare school in Den Bosch heeft een docent zelfmoord gepleegd door van het gebouw te springen. "Het heeft een enorme impact op school, op leerlingen, op ouders en op de naasten van onze collega", zegt rector Schoemaker.

Ze roemt de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Er is snel een bijeenkomst georganiseerd voor leerlingen en docenten en het was "goed om te zien hoe die elkaar steunen".

Leraar wiskunde
Maarten van den Hoven van Omroep Brabant was bij het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Hij vertelde op NPO Radio 1 dat verschillende leerlingen tegen hem hebben gezegd dat het gaat om een leraar wiskunde.

Ze omschreven hem als een behulpzame, betrouwbare en aardige man met humor. De rector wil over de leraar en de mogelijke aanleiding om zelfmoord te plegen geen mededelingen doen.

Zelfmoord op school in Den Bosch, mogelijk docent

De politie zegt dat de zelfmoord waarschijnlijk door enkele leerlingen is gezien. Volgens Van den Hoven is dat goed mogelijk, omdat een deel van de ramen van de klaslokalen in het drie verdiepingen hoge gebouw uitkijkt op de plaats waar de man gesprongen is.

De school is gedeeltelijk afgesloten. Leerlingen zijn opgevangen en hebben de keuze gekregen om naar huis te gaan of om in de klas te blijven. Veel ouders komen naar de school toe om hun kinderen op te halen en op te vangen. In de school zijn medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig.

Het Stedelijk Gymnasium heeft ongeveer 815 leerlingen.

Ster advertentie
Ster advertentie