Binnenland

Route Koningsdag in Tilburg uitgelekt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Route Koningsdag in Tilburg uitgelekt

[NOS] Het Brabants Dagblad heeft kaarten in handen met daarop de route die koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Koningsdag in Tilburg gaan lopen. Ook andere mensen buiten de vertrouwelingen van het koningspaar hebben deze routekaarten volgens de krant in bezit.

Hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Brabants Dagblad


Het voortijdig bekend worden van de looproute kan de veiligheid van de koninklijke familie en het publiek in gevaar brengen, schrijft het Brabants Dagblad. Maar Tilburg zegt in een reactie dat er nog helemaal geen definitieve route is vastgesteld.

Allerlei versies van de wandelroute circuleren nog onder de betrokkenen, zegt de gemeente. In het voorjaar wordt een knoop doorgehakt over de definitieve route. De gemeente gaat om die reden nu niet in op "speculaties en mogelijke concepten of mogelijke sub-onderdelen" van de Koningsdagviering.

Op de kaartjes zijn onder meer de posities van politie en hulpdiensten, beveiligingscamera's en wegversperringen aangegeven. Het Brabants Dagblad publiceert de routekaartjes niet, omdat de krant de beveiliging van de koninklijke familie niet in gevaar wil brengen.

De RVD laat weten dat de officiële route begin maart bekendgemaakt wordt.

Ster advertentie
Ster advertentie