Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie begint weer, eerste uitzending Radar Radio en de lange arm van Turkije

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie begint weer, eerste uitzending Radar Radio en de lange arm van Turkije

Voortaan op zaterdag: Radar Radio! Om 15.00 presenteert Mischa Blok hét consumentenprogramma op NPO Radio 1. Verder: de eredivisie gaat weer van start. Vandaag staan er vier wedstrijden op het programma. En Argos onderzocht de lange arm van Turkije.

Radar Radio: Cannabisolie

Om 15.00 uur begint Radar Radio. Micha Blok presenteert het consumentenprogramma dat voortaan elke zaterdagmiddag te horen is. Eén van de onderwerpen in Radar Radio zaterdag: Duizenden gedupeerden door verdwijnen cannabisolie uit zorgverzekering. Vijfduizend mensen die dat gebruiken krijgen het medicijn niet meer vergoed.

Verder: hoe bespaar je op je energierekening? Radar Radio geeft praktische tips. Ook: wie wint de Loden Radioleeuw voor het meest irritante radiospotje?

Taalunie, Taalvoudjes en Toontje Lager

De Taalunie heeft een nieuwe algemeen secretaris, namelijk Hans Bennis. Hij is te gast bij Frits Spits, in het programma De Taalstaat (vanaf 11.00 uur). Ook Bert Hermelink schuift aan. Hij is verantwoordelijk is voor de taalschat van Toontje Lager. De popgroep gaat zonder hem weer op tournee. Verder te gast: Vellah Bogle van Taalvoutjes, Peter van Rooijen van Treur TV. En Rene Appel bespreekt het TNA van Maxim Hartman.

Argos: De lange arm van Turkije

Zat de Turkse geheime dienst achter een moordaanslag in Parijs? En liet de Nederlandse justitie zich ongewild voor een karretje spannen? Vlak voor kerst overleed de Turkse moordverdachte Ömer Güney in hechtenis in Frankrijk. Volgens het Franse Openbaar Ministerie was Güney de man die op 9 januari 2013 in het Koerdisch cultureel centrum in Parijs drie vrouwen doodschoot. Ook concludeerde het Franse OM op basis van het strafrechtelijk onderzoek dat Güney in contact stond met de Turkse geheime dienst MIT en in opdracht van die dienst infiltreerde in Koerdische kringen in Frankrijk én in Nederland. Zijn er meer aanwijzingen dat de Turkse MIT in West-Europa bezig is met illegale operaties ? Luister vanaf 14.00 uur naar Argos.

Eredivisie

NOS Langs de Lijn doet vanaf 19.00 uur verslag van de volgende wedstrijden:

  • 18.30 uur: SC Heerenveen - ADO Den Haag. Verslag: Chris Wobben
  • 19.45 uur: PSV - Excelsior. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur: Heracles - FC Groningen. Verslag: Frank Wielaard
  • 20.45 uur: Sparta - FC Utrecht. Verslag: Arman Avsaroglu
Ster advertentie
Ster advertentie