Binnenland

Koers Nintendo daalt na lancering Nintendo Switch

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Koers Nintendo daalt na lancering Nintendo Switch

[NOS - RAD1] Nintendo brengt op 3 maart zijn nieuwe spelcomputer, de Switch, in de handel. Er komt een prijskaartje van 300 dollar aan de nieuwe console te hangen, maakte Nintendo vrijdag op een persconferentie in Tokio bekend. Beleggers reageerden niet heel erg enthousiast.

Het Japanse computerspelletjesbedrijf komt onder meer met een nieuw Zelda-spel voor de Switch. De nieuwe computer heeft de vorm van een tablet en werkt via draadloze verbindingen. De Switch moet de concurrentie aangaan met de PlayStation van Sony en de Xbox van Microsoft en Nintendo helpen marktaandeel terug te veroveren op de consolemarkt. De nieuwe computer wordt de opvolger van de Wii U, die in 2012 werd uitgebracht.

De reactie van beleggers was niet heel erg enthousiast. Economie-redacteur Nik Wouters: "Je zag het aandeel tijdens de presentatie echt naar beneden schieten. Hij staat nu ongeveer 6 procent lager; dat is geen goed teken. Beleggers zien vooral die 300 dollar. Ze hadden gehoopt dat het apparaat toch wat goedkoper zou worden. De Nintendo Wii was een aantal jaren geleden een heel groot succes en die was toen 250 euro. Op de een of andere manier maakt die 50 euro toch een hoop verschil bij mensen"

Tijdens de presentatie in Tokio werden ook enkele nieuwe spellen bekend gemaakt die gespeeld kunnen worden op de Switch, zoals het cowboy/ schietspel '1 2 Switch' en 'Super Mario Odyssey'.

{ video url="https://www.youtube.com/watch?v=f5uik5fgIaI" caption="Nintendo introduceert de Switch" }

Ster advertentie
Ster advertentie