Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

De Nieuws BV live vanaf Eurosonic/Noorderslag
De Nieuws BV komt vandaag live vanaf festival Eurosonic/Noorderslag in Groningen. In De Oosterpoort ontvangt Eric Corton onder meer Groningse artiesten als Kraantje Pappie en Arnold Veeman en PvdA-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken. Ook Kees van Amstel is er met zijn wekelijkse column en Roelof van de Redactie is van de partij.

Commandant der Strijdkrachten
Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp heeft een bijzonder jaar achter de rug. Hoe gaat hij het nieuwe jaar in? In Dit is de Dag wordt de stand van de wereld met hem doorgenomen. Wat kan de verkiezing van Donald Trump als Amerikaanse president betekenen voor Defensie?

50 jaar Lelystad
Lelystad bestaat 50 jaar! Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat de eerste inwoners hun nieuwe woningen betrokken in de Zuiderzeewijk. Van een plukje huizen en voorzieningen in een nagenoeg lege vlakte is de hoofdstad van Flevoland inmiddels uitgegroeid tot een ruim opgezette stad met bijna 80.000 inwoners. Hoe waren die pioniersjaren en hoe was het om op te groeien in Lelystad? Patrick Poelhekke en Jan Pilon vertellen hierover in Nieuws & Co.

En verder

  • Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma is te gast in De Ochtend.
  • De strijd in de eredivisie gaat weer van start. Om 20.00 uur speelt Go Ahead Eagles tegen AZ. Jan Vincent van Zuiden doet verslag.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Journalist Okke Ornstein zat 5 weken in een Panamese gevangenis, wegens zijn publicaties over corruptie in het land. Met kerst kreeg hij gratie. Gisteren keerde hij terug naar Nederland. Hij vertelt over wat hem overkwam in De Nieuws BV:

Ster advertentie
Ster advertentie