Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Depressiegala
Eén op de vijftien Nederlandse jongeren krijgt een depressie. Daarom wordt voor de tweede keer het Depressiegala georganiseerd. Tienduizenden jongeren krijgen nu nog niet de zorg die ze nodig hebben. Anita Witzier zal opnieuw het Depressiegala presenteren. Winnares van The Voice Kids 2013 Laura van Kaam kampt zelf met een zware depressie. Dit maakte ze begin december bekend. Ze zal op het depressiegala hierover vertellen. En ook psychiater Esther van Fenema is aanwezig bij het gala. Vanavond zitten de drie vrouwen bij Langs de Lijn En Omstreken en vertellen ze meer over het Depressiegala.

Okke Ornstein
Okke Ornstein werd veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden nadat op de weblog Bananama Republic schreef over fraude en corruptie in Panama, het land waar hij woont. Die straf is nooit ten uitvoer gelegd, maar Ornstein werd opgepakt toen hij het land in wilde. Daarop kreeg hij te horen dat zijn straf is verhoogd tot bijna 3,5 jaar. Ornstein is inmiddels terug uit Panama en is vanmiddag te gast in De Nieuws BV.

Boek De Nederlandse Paus
Wie is de enige Nederlandse paus? Het is Adrianus de Zesde. Over hem wordt het boek 'De Nederlandse Paus' gepresenteerd. In 1522 werd hij als paus verkozen, terwijl hij zelf niet in Rome aanwezig was. Hij was ook daar een grote onbekende. Journalist Stijn Fens bespreekt De Nederlandse Paus in De Ochtend.

En verder...

  • Shorttracker Dylan Hoogerwerff blikt vooruit op het EK shorttrack in Langs de Lijn En Omstreken.
  • Lodewijk Asscher blikt in De Nieuws BV vooruit op zijn eerste PvdA-congres als partijleider.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

"Het gaat heel langzaam beter met me," zegt Andries Knevel, die vorig jaar in Bolivia een legionellabesmetting opliep toen hij daar was voor de opnames van een tv-programma voor de EO. "De vraag is of ik volledig zal herstellen. Maar ik heb goede hoop", vertelt hij in De Ochtend. Luister het hele gesprek terug:

Andries Knevel in het Mediaforum

Er was deze week veel ophef over een kop in de Telegraaf, waarin het woord ‘asielplaag’ werd gebruikt. Eén argument in de discussie viel Pieter Derks op:

Ster advertentie
Ster advertentie