Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: EK Schaatsen, allround en sprint

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: EK Schaatsen, allround en sprint

Worden Sven Kramer en Ireen Wüst de Europese allroundkampioenen? Gaan Kjeld Nuis en Jorien ter Mors aan de haal met de Europese titel op de sprint? We komen het allemaal dit weekeinde te weten, want in Heerenveen worden de EK allround en de EK sprint verreden. De kans dat het een Nederlands feestje wordt, is zeker aanwezig.

Voor het eerst in de schaatsgeschiedenis wordt een gecombineerd Europees kampioenschap gehouden. In Heerenveen staan de EK allround & sprint op het programma. Het ISU-congres van afgelopen zomer kreeg een verrassende wending. Verwacht werd dat de 10 kilometer uit het EK allroundtoernooi werd geschrapt en dat er een internationaal toernooi zou verdwijnen, maar de uitkomst is dat de 10 kilometer blijft en dat er juist een toernooi is bijgekomen.

NOS Langs de Lijn is er vanuit Heerenveen live bij, vanaf 11:00 uur op NPO Radio 1.

Zaterdag 7 januari

EK allround
11.00 uur: 1500 meter, vrouwen
13.00 uur: 500 meter, mannen
13.42 uur: 5000 meter, vrouwen
16.28 uur: 5000 meter, mannen

EK sprint
11.56 uur: 500 meter, mannen
12.23 uur: 500 meter, vrouwen
14.48 uur: 1000 meter, vrouwen
15.28 uur: 1000 meter, mannen

Nederlandse deelnemers

EK sprint
Mannen: Ronald Mulder, Kjeld Nuis, Kai Verbij
Vrouwen: Jorien ter Mors, Marrit Leenstra, Sanneke de Neeling

EK allround
Mannen: Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries
Vrouwen: Ireen Wüst, Antoinette de Jong, Yvonne Nauta

Verder op NPO Radio 1:

  • Margreet Spijker en Wieger Hemmer nemen met drie prominente Nederlanders de wensen en goede voornemens door in gesprekken van een uur. Niet bij WNL op de zaterdagmiddag, maar voor deze ene keer op zaterdagavond, van 19:00 tot 22:00 uur. 50PLUS-voorman Henk Krol schuift aan; hoe gaat hij de hooggespannen verwachtingen in de aanloop naar de verkiezingen waarmaken? Ook praten Margreet en Wieger met misschien wel de meest markante advocaat van Nederland, die het nu ook in de politiek gaat proberen: Theo Hiddema. De reeks wordt afgesloten met trendwatcher Adjiedj Bakas met zijn blik op het jaar 2017.

  • Van vrijdag op zaterdagnacht zijn er in de aanloop naar de verkiezingen twee nieuwe programma's te beluisteren op NPO Radio 1. Tussen 02:00 uur en 04:00 uur hoor je 'Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit'. Beroepsbetweter Francisco van Jole neemt iedere vrijdagnacht met opiniemakers, politici en luisteraars de stand van het land door. Met behulp van medebetweters Jurjen van den Bergh en David van der Wilde peilt hij de stemming in aanloop naar de verkiezingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een programma voor nieuwsslurpers en betweters waar politieke junkies hun vingers bij af zullen likken.

  • Ook tussen 4:00 - 05:00 uur is er een nieuw programma te horen op NPO Radio 1. In 'Het Uur van de Waarheid' duikt radio-icoon Peter van Bruggen in een zesdelige serie de geschiedenis in.

    Natuurlijk hoe je er niet per sé voor wakker te blijven. Via de Gemist-pagina van NPO Radio 1 zijn alle programma's terug te luisteren.
Ster advertentie
Ster advertentie