Binnenland

Video van vermoedelijke dader aanslag Istanbul opgedoken

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Video van vermoedelijke dader aanslag Istanbul opgedoken

[NOS] Op Twitter is een video opgedoken waarin de vermoedelijke aanslagpleger van Istanbul zichzelf filmt. De video zou zijn opgenomen op het Taksimplein in het centrum van Istanbul. De verdachte kijkt tijdens het filmen in de camera, maar zegt niets.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar de video vandaan komt is nog onduidelijk

Turkije heeft eerder al gezegd dat het de dader bijna heeft geïdentificeerd. Dat zei de Turkse vice-premier Kurtulmus vanmiddag. De Turkse opsporingsdiensten hebben volgens Kurtulmus vingerafdrukken en weten hoe de man eruitziet.

De Turkse autoriteiten gaven vanmiddag korrelige foto's van camerabeelden vrij van de verdachte. Kurtulmus ging tijdens een persconferentie niet in op speculaties dat de man uit Centraal-Azië zou komen. De man zou 180 kogels hebben afgevuurd in zeven minuten tijd. Daarna wist hij in de chaos te ontkomen. Op sociale media is een filmpje verschenen waarin de verdachte te zien zou zijn op het moment dat hij Turkije zou binnenkomen.

Bij de aanslag in de nachtclub Reina kwamen 39 mensen om, onder wie 26 buitenlanders. Ruim zestig gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Ster advertentie
Ster advertentie