Binnenland

Onverwacht goud in Rio: Elis Ligtlee loopt nog steeds lachend rond

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Onverwacht goud in Rio: Elis Ligtlee loopt nog steeds lachend rond

Judoka Kim Polling en baanwielrenster Elis Ligtlee deden deze zomer allebei mee aan de Olympische Spelen. Voor de één werd Rio een onverwachte teleurstelling, voor de ander juist een onverwacht daverend succes.

Ze werd gezien als de favoriet voor een gouden medaille in Rio, maar voor judoka Kim Polling liepen de Olympische Spelen uit op een grote teleurstelling. “Van te voren had ik alle scenario’s doorgenomen, maar ik ging er niet vanuit dat ik in de eerste ronde zou verliezen”, zegt Polling. De titelfavoriete verloor in haar eerste partij tegen Haruka Tachimoto. “Ik was heel goed begonnen, want ik stond voor. Maar opeens kwam er niets extra's meer bij mij uit.”


Kim Polling in actie op de Olympische Spelen in Rio

Gedroomd goud

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft haar gedroomde gouden medaille binnen. In de finale van het onderdeel keirin bleek zij oppermachtig. “Het was ongelooflijk, ik loop nog steeds lachend rond”, vertelt Ligtlee. Ze durfde eigenlijk niet te dromen van een gouden plak, maar de concurrentie kon niet om haar heen. “Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik ging op een gegeven moment staan, terwijl mijn benen zo ontzettend zeer deden. Maar ik blufte dat ik nog iets in mijn mars had. Je denkt alleen maar: doorrijden en niet achterom kijken.”


Elis Ligtlee met haar gouden plak

Blessure

Beide dames kunnen vanwege een blessure nu niet meedoen aan wedstrijden. “Pas sinds deze maand heb ik weer een beetje zin in judo”, vertelt Polling. Ligtlee wil over vier jaar haar titel verdedigen. “En misschien wel een beetje meer halen in Tokio”.

Luister het hele gesprek met Elis Ligtlee en Kim Polling terug:

Ster advertentie
Ster advertentie