Binnenland

Tommy Wieringa brengt een ode aan Wim Brands

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tommy Wieringa brengt een ode aan Wim Brands

Dit jaar ontvielen ons een tal van mensen van naam. In het Geluid van 2016 brengen verschillende bekende Nederlanders een ode aan een dode die hem dierbaar was. Schrijver Tommy Wieringa brengt een ode aan dichter, journalist en presentator Wim Brands.

"Wanneer je door Wim Brands geïnterviewd werd, viel pas op hoezeer de meeste andere interviews geestloze exercities waren", vertelt Wieringa in zijn ode. "Zijn invalshoeken waren origineel en zijn vragen borend en vasthoudend."

De allereerste keer dat Wieringa door Wim Brands werd geïnterviewd, vond hij hem aardig maar hij begreep hem niet. "Zijn vragen leken gericht aan iemand die de Nederlandse taal slechts passief beheerste."

"Steeds namen mijn antwoorden een richting die hem niet beviel. Brands probeerde me iets duidelijk te maken. Ik verliet de studio met het gevoel dat ik gezakt was voor mijn eigen roman." Later begreep Wieringa wat Brands nu eigenlijk bedoeld had.

Ook op Facebook en Twitter kwamen reacties binnen op de ode aan Wim Brands:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Bijzondere man en een groot gemis

Steven de Jonge
Quote

Ging er echt voor zitten, als hij dan het boek besprak met een van zijn gasten. Jammer een heel gemis!

Elly Hurenkamp

Luister ook naar de ode van Gerard Ekdom aan zijn held David Bowie: "Helden sterven niet. Tenminste dat denk je als je jong bent.

"Ze zeggen dat hij dood is. Hier niet.' Columnist Henk Spaans brengt een ode aan Johan Cruijff:

Ster advertentie
Ster advertentie