Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Het Geluid van 2016

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Het Geluid van 2016

Op NPO Radio 1 trappen we vandaag af met Het Geluid van 2016, een verzameling persoonlijke verhalen van het afgelopen jaar. Tot en met vrijdag 30 december blikken we terug op de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen van 2016.

De gasten in de studio hebben allemaal een persoonlijk verhaal bij het nieuws. Elk uur vertellen volwassenen en kinderen wat 2016 voor hen tot een bijzonder jaar maakte. Een kleine selectie van wat er vandaag langskomt: Gio Lippens en Annemiek van Vleuten vertellen over wielrennen in 2016, een terugblik op het Jeroen Bosch-jaar, alles over vluchtelingen in Nederland én daarbuiten, twee voormalig V&D-medewerkers doen hun verhaal en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen deelt zijn top-3 van 2016.

Rond 11.45 uur is er zoals altijd de Nationale Nieuwsquiz, maar nu met een kandidaat die het eerder dit jaar heel goed deed. Het Geluid van 2016 wordt in de ochtend gepresenteerd door Carl-Johan de Zwart en Ronald Giphart en in de middag door Art Rooijakkers en Pieter Derks. Het Geluid van 2016 is er tussen 09.30 uur en 16.00 uur op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees ook:

Verder vandaag...

Behalve Het Geluid van is er vandaag meer op NPO Radio 1. Zo zijn we in Thialf in Heerenveen, waar de landelijke schaatstop aan de start verschijnt voor de NK Afstanden.

De avond op NPO Radio 1 is voor acteur Frank Lammers, die met gasten terugblikt op 2016. Er zijn onder meer odes aan Prince en David Bowie, Paul de Munnik treedt op en Joost Prinsen analyseert de staat van het Nederlandse lied. Ook aandacht voor de vragen 'Hoe is het om burgemeester van Terschelling te zijn?' en 'Hoe normaal is een vrouwelijke boswachter anno 2016?'

Het jaar van Frank Lammers begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Ook na middernacht een terugblik op 2016, dit keer met de Amerikaans-Nederlandse zangeres Laura Jansen. Een aantal jaar geleden toerde ze nog met Armin van Buuren, maar in 2016 legde ze de microfoon naast zich neer om het vliegtuig richting Lesbos te pakken. Hier zette zij met anderen de organisatie 'Movement on the ground' op, om vluchtelingen op het Griekse eiland te helpen. Met presentator Pieter van der Wielen praat ze over het afgelopen jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie