Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Frans Weisz - Foto: ANPfoto: Frans Weisz - Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Marathon
In het laatste radiomarathoninterview van 2016 gaat Marcia Luyten in gesprek met filmmaker Frans Weisz (78). Toen Weisz en Luyten elkaar voor het eerst ontmoetten, bleken ze een onverwacht raakvlak te hebben: Limburg. Weisz zat er als kind ondergedoken, Luyten groeide er op. Over deze en andere onderwerpen gaat het vanavond in het marathoninterview, tussen 20.00 en 23.00 uur op NPO Radio 1.

Bonanza
Dit jaar is er maar 1 eindejaarsquiz die er echt toe doet: de NPO Radio 1-Eindejaarsquiz Boonanza, straks in De Nieuws BV. Quizmaster 'Roelof van de redactie' neemt het jaar door met een bonte verzameling gasten, onder wie Anicka van Emden, Farid Azarkan, Bert van der Veer, Rivkah op 't Veld en Merel Westrik.

Wetenschap
Nog een terugblik maar dan over serieuzere zaken: Bennie Mols en Bouwe van Straten van De Kennis van Nu blikken in De Ochtend terug op het wetenschapsnieuws van 2016. Wat sprong er bovenuit en waar gaan we de komende jaren meer van horen? Na 11.00 uur vertellen ze erover op NPO Radio 1.

Tijdens het kerstweekend gemist

De kerst van vorig jaar leidde tot een bijzondere ontmoeting. Arjan hoorde een reportage in De Ochtend over de Syrische vluchteling Simon die een eenzame kerst tegemoet zou gaan. Hij besloot direct actie te ondernemen. Nu, een jaar later, heeft Simon vrouw en kind weer in de buurt en is kerst weer een feest.

{quoteaudiofragment audio="255126" author="Simon" caption="Ik mis mijn familie in Syriƫ, maar heb er een nieuwe familie bij" }

'Watskeburt?! - de musical' is sinds vorige week een feit. In dit 'anarchistische hiphopsprookje voor volwassenen' staat de meligheid zoals we die kennen van De Jeugd centraal. Verslaggever Luuk Heezen bezocht voor Nooit Meer Slapen de voorstelling, en polste de reacties van het publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie