Binnenland

Vliegtuigkaping Malta voorbij, geen slachtoffers

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vliegtuigkaping Malta voorbij, geen slachtoffers

[NOS] Bijna alle passagiers van het gekaapte vliegtuig van Afriqiyah Airways worden vrijgelaten. Volgens de premier van Malta Joseph Muscat zijn er zeker 109 inzittenden uit het toestel gekomen. Het is nog niet duidelijk of iedereen weg mag.

De vliegtuigkaping op Malta is voorbij. De kapers hebben zich overgegeven en zijn gearresteerd, zegt de premier van Malta, Joseph Muscat, op Twitter.

Eerder waren alle passagiers van het vliegtuig van Afriqiyah Airways vrijgelaten. Het laatste uur waren alleen nog enkele bemanningsleden en de kapers in de Airbus aanwezig. Uiteindelijk is niemand gewond geraakt.

Het vliegtuig werd vanochtend in Libië tijdens een binnenlandse vlucht gekaapt. Het toestel landde in Malta. In totaal waren er waarschijnlijk 118 mensen aan boord, onder wie 111 passagiers en zeven bemanningsleden.

Wat de kapers wilden, is niet bekend. Het is onduidelijk hoeveel kapers er aan boord waren. Op de Libische tv zou een van de kapers hebben gezegd dat hij de leider is van de pro-Kadhafipartij. De oud-dictator van Libië overleed in 2011.

Volgens tv-zender Al Arabiya en het Franse persbureau AFP zouden de kapers asiel hebben aangevraagd in Malta. Waarom is onduidelijk. Het bericht is afkomstig van een Maltese minister.

Ster advertentie
Ster advertentie